Ponieważ sezon na grzyby w pełni przedstawiamy przepis na marynowane kurki. Zamarynowane wg poniższego przepisu grzyby są świetne na przystawkę lub jako dodatek do sałatek.
Przetwory
Korzenne śliwki w occie
Pamiętasz czasy, gdy Twoja babcia robiła pyszne przetwory i marynaty? Smaku domowych korniszonów czy grzybków ze słoiczka nie da się zapomnieć. Dziś na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych, chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby marynowania.
Ogórki małosolne i kiszone
Tym razem prezentujemy przepyszny przepis na ogórki wg Macieja Kuronia. Polecamy. Jest to przepis na ogórki małosolne ale jak przetrzymamy je parę tygodni będziemy mieli ogórki kiszone.
Ogórki małosolne (wersja nr 3)
Sezon ogórkowy w pełni. Mamy dla Was kolejny przepis na ogórki małosolne. Najlepsze wychodzą, gdy dodamy łyżeczkę soli na każdy litr wody.
Ogórki małosolne (wersja nr 2)
Prezentujemy kolejny przepis na ogórki małosolne. Porcja na 5 l słój. Pachną i smakują wybornie. Polecamy.
Ogórki małosolne (wersja nr 1)
Istnieje wiele przepisów na ogólki małosolne. Prezentujemy pierwszy z nich. Porcja na 3 l słój. Niektórzy do poniższych składników dołączają jeszcze ziarenka gorczycy.
Pomidory solone
Pomidory myjemy i układamyścisło w słoikach. Do każdego słoika dodajemy: kawałek chrzanu, 3-4 ziarna pieprzu, ząbek czosnku, łodygę kopru i kawałek zielonej papryki...
Kiszone pomidory
Chcąc przygotować kiszone pomidory musimy wybrać pomidory bez uszkodzeń, plam i popękanej skórki. Słoje wyparzamy, a następnie wkładamy do nich kilka gałązek kopru i po 2-3 obrane ząbki czosnku...
Strona 1 z 2